Muren

Wanneer je behang aan gaat brengen op je muren dan kun je dit niet zomaar op de muren plakken. Je moet bijvoorbeeld eerst het oude behang van de muur verwijderen voor je het nieuwe behang kunt aanbrengen. Daarnaast kun je ook niet behangen op muren die vol zitten met scheuren en gaten. Je zult je muren dus eerst behangklaar moeten maken voor je ze kunt gaan behangen.

Het oude behang verwijderen is een klus die soms veel tijd in beslag kan nemen. Vooral wanneer het oude behang stevig vastzit, kan dit je een flinke hoeveelheid tijd gaan kosten. Het oude behang kun je over het algemeen het beste verwijderen met een stoomapparaat en een plamuurmes.

Wat je vaak wel ziet bij het verwijderen van het oude behang is dat de muren deels afbrokkelen en scheuren vertonen. Wanneer je nieuw behang aan gaat brengen, is het wel van belang om de muur egaal te krijgen. Dit kun je doen door gebruik te maken van speciaal daarvoor bestemd vulmiddel.

Als de schade aan de muren heel erg is, dan is reparatie haast ondoenlijk. Je kunt het beste dan de muren egaliseren met plaatmateriaal. Je kunt de muren bijvoorbeeld voorzien van gipsplaten. Dit is wel even wat werk, maar dan kun je wel je muren van behang voorzien. En dat is toch wat je uiteindelijk wilt.