Instructies

Wanneer je gaat behangen dan zul je dit in een bepaalde volgorde moeten doen. Deze werkvolgorde bestaat in feite uit drie stappen: het verwijderen van het oude behang, het behangklaar maken van de muren en het daadwerkelijke behangen van de muren. Op alle drie deze stappen zal worden ingegaan zodat je weet hoe je zelf je muren kunt behangen.

Er wordt uitgelegd hoe je behang moet verwijderen en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Je krijgt ook wat handige tips en trucs over het verwijderen van behang. Vervolgens kun je op deze website ook vinden hoe je de muren behangklaar moet maken en hoe je uiteindelijk het behang moet opplakken. Er wordt ingegaan op het knippen van de banen behang en hoe het moet aanbrengen op de muren. Daarnaast lees je ook over hoe je eventuele ontstane bubbels uit het behang kunt krijgen.

Soms zijn er lastige plaatsen die je ook van behang moet voorzien zoals achter radiatoren en rondom kozijnen. Je vindt hier ook informatie over het op de juiste wijze aanbrengen van behang en hoe je het behang moet afsnijden. Daarnaast wordt ook kort aangegeven hoe lang je het behang moet laten drogen voor je er bijvoorbeeld overheen gaat verven.