De kosten van behangen

Wanneer je gaat behangen dan zijn hier natuurlijk kosten aan verbonden. Zo kost het je natuurlijk geld om de behangrollen aan te schaffen, maar ook alle benodigdheden die je moet kopen. Het is van sommige benodigdheden ook mogelijk om ze te huren. Bijvoorbeeld voor een behangstomer is dit een goede optie. Daarnaast hangen de kosten van het behangen uiteraard ook af van het feit of je zelf gaat behangen of dat je het laat doen door een vakman.

De kosten van behangrollen

De kosten van de behangrollen verschillen uiteraard ook flink. Wanneer je voor wat eenvoudiger behang gaat dan ben je goedkoper uit dan wanneer je voor wat complexer behang gaat. Zo kun je behangrollen vinden van bijvoorbeeld twintig euro per rol, maar er zijn ook behangrollen verkrijgbaar van vijftig euro of zeventig euro per rol. Maar duurder of goedkoper is natuurlijk ook allebei zeer goed mogelijk. In feite kun je het behangen zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

De kosten van een behangstomer

Dan zijn er nog de kosten van de bijkomende materialen. Behangstomers zijn ook verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Voor een eenvoudige behangstomer betaal je bijvoorbeeld dertig euro, maar voor de wat meer geavanceerde modellen ben je zeker meer dan het viervoudige daarvan kwijt. Wanneer je de behangstomer slechts eenmalig wilt gebruiken of pas over een veelvoud aan jaren opnieuw dan kun je natuurlijk ook een behangstomer huren. Bovendien kun je ook een behangstomer huren wanneer je bijvoorbeeld geen ruimte hebt om er zelf eentje te bewaren na het gebruik ervan. Het huren van een behangstomer doe je bij veel bouwmarkten al vanaf maximaal tien euro per dag. Wanneer je binnen enkele dagen al het behang weet af te stomen, ben je dus stukken goedkoper uit dan wanneer je zelf een geavanceerde behangstomer moet aanschaffen.

De kosten van de overige materialen

Dan zijn er nog de overige materialen die je nodig hebt, zoals een plamuurmes, een lijmborstel en een afbreekmes. Deze materialen zullen je echter niet heel veel geld gaan kosten. Voor een plamuurmes ben je bij de meeste bouwmarkten hooguit tien euro kwijt. Bovendien is het vaak ook mogelijk om een aantal spullen van bekenden te lenen of in veel gevallen heb je zelf al een aantal van de benodigdheden in huis.

Het duurste van de overige materialen is waarschijnlijk de behangtafel. Voor een paar tientjes kun je vaak wel een behangtafel vinden op een site zoals Marktplaats. Natuurlijk kun je er ook eentje huren bij de lokale bouwmarkt.